Menu Close

Top 10 filme motivaționale care merită văzute

1. The Pursuit of Happiness (In căutarea fericirii)- 2006

Regizor: Gabriele Muccino

Actori: Will Smith, Jaden Smith, Thandie Newton

“In căutarea fericirii” este povestea lui Chris Gardner ,un tată care încearcă din răsputeri să supraviețuiesca. Soția acestuia (ThandieNewton) , sătulă de lipsurile financiare decide sa îi abandoneze pe Chris și pe fiul acestora în vârstă de 5 ani( Jaden Smith).Rămas singur,Chris încearcă din răsputeri să își schimbe statutul financiar și continuă cu încăpățânare sa caute un job mai bine plătit utilizând toate tehnicile de marketing pe care le cunoaște. Până la urmă ,Chris gaseste un job ca agent de bursă,dar ca stagiar,acesta nefiind plătit. Lucrează totuși în speranța că după terminarea stagiului va obține o slujbă adevărată.Filmul ia o întorsătură dramatică atunci când cei doi sunt nevoiți să plece din apartament și sunt obligați să doarmă în centre pentru cei fără adăpost,pe strada sau prin toalete.In ciuda tuturor problemelor ,Chris nu renunță să îi acorde fiului său iubirea și afecțiunea de care acesta are atâta nevoie.

2. The Curious Case of Benjamin Button – 2008

Regizor:David Fincher

Actori: Brad Pitt, Cate Blanchett, Julia Ormond

Acest film excepțional relatează povestea unui om care s-a născut pe la 80 de ani și care în loc să îmbătrânească, întinerește. Acțiunea filmului se petrece în anul 1918,in New Orleans ,la sfârșitul primului război mondial,filmul relatează povestea unui om ieșit din tipare, a trăirilor pe care acesta le are de a lungul vieții, a iubirilor și a despărțirilor pe care le trăiește. Este un film care sigur te va lăsa cu cura căscată.

3. 12 Years a Slave – 2013

Regizor: Steve McQueen

Actori: Michael Fassbender,Chiwetel Ejiofor,Benedict Cumberbatch

Filmul “12 ani de sclavie” este inspirat din povestea adevărată a unui bărbat de culoare care lupta pentru libertate, într-o perioadă în care culoarea pielii stabilea valoarea umană.Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) trece prin momente de nedescris atunci când este răpit și apoi vândut că sclav. Acesta însă va avea parte și de momente de blândețe și afecțiune ceea ce îl face să prețuiască mai mult viața și onoarea sa.

4. The Illusionist- 2006

Regizor: Neil Burger

Actori: Edward Norton, Jessica Biel

“Iluzionistul” este un film care îmbină magia,politica si romantismul. În prim plan îi avem pe Eisenheim,un iluzionist priceput despre care se crede că are puteri supranaturale și un comisar de poliție pragmatic, care încearcă din răsputeri să demonstreze că Eisenheim nu este decât un șarlatan. Războiul dintre cei doi la amploare atunci când in scenă intră Sophie von Treschen,o veche prietenă din copilărie a lui Eisenheim pentru care cei doi vor incerca să facă orice ca să isi revendice dragostea ei. Un film cu un final excelent. Enjoy!a

5. Saving Private Ryan – 1998

Regizor: Steven Spielberg

Actori: Tom Hanks,Vin Diesel, Matt Damon

” Salvati soldatul Ryan” este o dramă cutremurătoare care a câștigat atât atenția publicului din întreaga lume cât și a criticilor , care l-au numit cel mai bun film al anului. Drama lui Spielberg a câștigat 5 premi Oscar,Globul de Aur pentru cel mai bun film la categoria dramă și a fost pe primul loc la încasări in 1998.

Acțiunea filmului are loc în timpul unei invazii în cel De-al Doilea Război Mondial când soldații americani primesc o misiune specială foarte periculoasă aceea de a-l găsi pe soldatul James Ryan,ai cărui trei frați fuseseră uciși pe front. Soldații conduși de John Miller ( Tom Hanks) vor avea de înfruntat brutalitățile războiului și forțele copleșitoare ale armatei inamice.

6. Million Dollar Baby – 2004

Regizor: Clint Eastwood

Actori : Morgan Freeman, Clint Eastwood,Hilary Swank

Filmul o are in centru pe Maggie Fitzgerald, o chelnerita căreia îi place boxul și care își propune sa facă ceva cu viața ei.

Aceasta va incerca sa îl convingă pe antrenorul Frankie Dunn să o învețe să boxeze , dar acesta inițial va refuza,însă ea nu se va da bătută. Maggie va fi ajutată de Scrap sa-l convingă pe Frankie să o antreneze și datorită unei voințe de fier va fi gata să facă orice îi va sta in putință pentru a-și îndeplini visul de a deveni campioană.

7. Good Will Hunting -1997

Regizor: Gus Van Sant

Actori : Matt Damon, Ben Affleck, Robin Williams

Filmul îl are în centru pe Will Hunting,un băiat simplu dar care nu a avut parte de o educație potrivită și care se enerva prea repede.

Fiind însă foarte încăpățanat și nerefuzând nicio provocare acesta va rezolva o problemă de matematică foarte dificilă pe care profesorul Lambeau o alesese pentru a-și pune în dificultate studenții.

Prof. Lambeau își da seama că de fapt Will este un geniu al matematicii și nu vrea să îl lase să- și irosească talentul. Will nu consideră că ar avea ceva de demonstrat ,însă pentru a evita un nou conflict cu poliția acceptă să meargă la psiholog și să ia cursuri de matematică. Sean McGuire ( Robin Williams) este psihologul care va reuși să deschidă ușa în spatele căreia Will își ascunsese geniul.

8. Gran Torino -2008

Regizor : Clint Eastwood

Actori : Clint Eastwood, Cory Hardrict ,Scott Eastwood

Walt Kowalski este un veteran al războiului din Coreea. Rămas văduv, după 50 de ani de căsătorie, acesta a lucrat toata viața la Ford.

Walt locuiește într-un cartier de la periferia Detroit-ului care devenise casă pentru mii de famili de asiatici dar și pentru violentele bande de imigranți.

9. Seven Pounds -2008

Regizor : Gabriele Muccino

Actori: Will Smith, Rosario Dawson

“Șapte suflete ” este un film care te va face să vezi viața cu alți ochi. Regizorul Gabriele Muccino ne prezintă cum Ben Thomas ( interpretat magistral de Will Smith) , încearcă sa-și repare o greșeală din trecut ajutand șapte oameni.

Ben va reuși să schimbe viețile celor șapte persoane ,dar planul său va deveni mult mai complicat când acesta se va îndrăgosti de Emily ( interpretată de Rosario Dawson).

10. Fight Club – 1999

Regizor : David Fincher

Actori: Brad Pitt, Edward Norton

Un film excepțional cu doi actori de Hollywood într-o formă de zile mari și cu un scenariu impecabil.

” Fight Club” prezintă viața monotonă a unui tânăr fără idealuri. Situația se schimbă când în viața lui apare Tyler Durden,un personaj non-conformist, care îl va convinge pe personajul interpretat de Edward Norton să devină membru al unui club unde învață să se bată. Terapia avea drept scop eliberarea stresului și trezirea spiritului agresiv.

Conceptul se va dovedi un succes enorm și in aproape fiecare oraș se va forma câte un club de luptă secret. În viața celor doi va interveni Marla Singer ,o tipă care va declanșa o serie de evenimente scăpate total de sub control.

Vizionare plăcută!

 

 

Translate »