Menu Close

Shutter Island – 2010

Regizor:Martin Scorsese

Actori:Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo

Trailer oficial aici!

   Shutter Island este inspirat din romanul omonim scris de Dennis Lehanne,un film psihologic ce îţi va pune serios mintea la contribuţie.

Este un film cu totul deosebit ce te va capta prin construcţia scenariului în cel mai mic detaliu. Sfarşitul filmului te va face automat să-ţi pui întrebarea : este sau nu nebun Teddy Daniels?

În opinia mea Shutter Island  este o capodoperă a genului mister,regizat de un maestru al cinematografiei.

Actiunea filmului

Filmul îi are în centru pe agenţii federali Teddy Daniels şi Chuck Aule care în 1954 sunt trimişi la un spital de boli mintale să investigheze dispariţia lui Rachel Solando.

Teddy încearcă din răsputeri să-l facă pe Dr. John Cawley să colaboreze,după ce găsise o pistă promiţătoare. Teddy devine suspicios,întrebându-se dacă nu cumva fusese adus acolo în urma unui complot al doctorilor.

După nenumărate căutări ,Teddy şi Chuck se vor îndrepta către far,dar în drumul de întoarcere Chuck va dispărea.Teddy o găseşte pe adevărata Rachel Solando ascunsă într-o grotă.Femeia îi dezvăluie agentului că în trecut lucrase ca medic al spitalului,până când descoperă că în spital se făceau experimente ilegale şi o închis drept pacient.

După ce directorul reuşeşte să-l readucă în spital,Teddy reuşeşte să scape şi ajunge în vârful farului. Aici îl găseşte pe  Cawley care-i va spune că el(Teddy) este de fapt un pacient pe nume Andrew Laeddis care-şi omorâse soţia după ce o prinsese înecându-şi cei trei copii. Drept urmare Andrew Laeddis şi-a inventat o poveste în care el era de fapt un agent FBI ,simţindu-se vinovat de cele întâmplate. Andrew începe să-şi amintească cele spuse de director şi părea că se resemnase cu realitatea cruntă.

În ziua următoare, Chuck îşi dă seama că nimic nu se schimbase şi că trăia din nou în acea realitate paralelă.Chiar înainte să fie închis de doctori pentru a-i face lobotomie,Andrew îl întreabă pe Chuck dacă e mai rău să trăieşti ca un monstru sau să mori ca un om bun.

Shutter Island este unul ditre cele mai votate filme, obţinând 11 premii şi 65 de nominalizări la cele mai importante festivaluri de film.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
%d bloggers like this: