Menu Close

Scarface-Viata lui Tony Montana

Scarface-1983

Regizor: Brian De Palma

Scris de:Oliver Stone

Actori: Al Pacino, Michelle Pfeiffer,Steven Bauer,Robert Loggia,F. Murray Abraham

Trailer oficial aici!

      Scarface este un film regizat de Brian De Palma în 1983,fiind de fapt un remake al filmului cu acelaşi nume al lui Howard Hawks din 1932.

acţiunea filmului

Filmul îl are ca protagonist pe Tony Montana(Al Pacino) care era un refugiat cubanez ce vine în Florida din cauza regimului comunist din Cuba.

Tony Montana împreună cu prietenul său Manny Ribera reuşesc să plece din ghetto când vor accepta să asasineze un puternic om politic pe nume Emilio Rebenga care era impotriva unui şef al drogurilor din Miami,Frank Lopez. Odată cu îndeplinirea acestei misiuni cei doi primesc acte şi un loc de muncă.

Tony şi Manny vor începe să lucreze pentru Lopez prin intermediul omului de bază al acestuia,Omar Suarez. Cei doi vor deveni oameni de încredere ai lui Lopez după ce vor fi trimişi să cumpere cocaină de la nişte columbieni.Această sarcină se va dovedi ca fiind extrem de dificilă,deoarece un prieten de-al lui Tony este omorât cu o drujbă chiar în faţa lui.

Tony va vrea să-i ducă personal lui Lopez cocaina cumpărată care va fi surprins de atitudinea de gangster a lui Tony. Montana se indrăgosteşte la prima vedere de Elvira,iubita şefului lui şi va face orice pentru a o cuceri.

Mai târziu,Tony este trimis de şeful lui în Bolivia,împreună cu Suarez să negocieze pentru o cantitate semnificativă de cocaină. Cei doi ajung în casa lui Alejandro Sosa,unul dintre cei mai mari producători de cocaină din America de Sud. Sosa este imediat surprins de capacitatea de negociator a lui Montana. Sosa este anunţat ca Suarez este un informator al poliţiei şi-l spânzură.

Montana se întoarce la Miami anunţându-l pe Lopez de acordul pe care îl încheiase cu Sosa.Lopez nu este de acord, considerând ca preţul este prea mare.După aceasta decizie, Tony hotărăşte să înceapă afacerile cu cocaină pe cont propriu.

Lucrurile iau o întorsătură tragică

Montana reuşeşte să-l enerveze extrem de tare pe Lopez atunci când îl prinde făcându-i curte Elvirei la Babylon Club. Lopez angajează fraţii Diaz să-l ucidă pe Tony Montana. Cei doi fraţi vor da greş,iar Tony ştiind ca Lopez îi angajase,îl va ucide.

Devenind din ce în ce mai puternic şi mai bogat,Tony este constrâns să spele banii,însă taxele erau din ce în ce mai mari. Lui Tony i se va întinde o capcană de catre poliţie,iar acesta este acuzat de evaziune fiscală şi trafic de droguri.Neştiind cum să scape de condamnare după ce deja plătise o cauţiune record,părea ca norocul este de partea lui când Alejandro Sosa îl invită de urgenţă la el acasă. Lui Tony i se va cere să-l ucidă pe jurnalistul care avea de gând să dezvăluie secrete despre organizaţia lui Sosa şi care-l va afecta automat şi pe el.

O decizie radicală

Tony acceptă să-l ajute pe ucigaşul profesionist al lui Sosa. Când vede că în maşina pe care urma să o arunce în aer se află şi soţia şi copiii jurnalistului se răzgândeşte şi-l impuşcă pe Alberto(asasinul plătit).

După puţin timp,Sosa descoperă eroarea pe care Tony o comite şi promite că se va razbuna.Tony se intoarce de la New York şi află că sora sa,Gina a fugit cu Manny. Pleacă imediat în căutarea lor şi când îi găseşte ,într-un moment de nebunie,îl împuşcă pe Manny. Montana se întoarce acasă împreună cu sora lui, dar chiar atunci armata de asasini a lui Sosa se infiltra pe proprietatea lui.

În timp ce Tony se droga în biroul lui, nervoasă de faptul că îl omorâse pe Manny,Gina intră şi începe să-l împuşte. Între timp în casa lui intră armata lui Sosa,iar Tony văzându-se încolţit iese din birou cu un M16 şi începe să tragă la întâmplare.Montana reuşeşte să ucidă mulţi dintre asasini ,până când unul dintre ei se apropie încet pe la spate şi-l împuşcă.

Ştiaţi că…

…filmul lui Brian a fost iniţial interzis minorilor pe motiv ca era extrem de violent,regizorul fiind constrâns să taie anumite secvenţe?

…în 2008,Scarface a fost introdus de American Film Institute pe locul 10 în Top 10 cele mai bune filme cu gangsteri din toate timpurile?

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
%d bloggers like this: