Menu Close

Narcos si viaţa lui Pablo Emilio Escobar Gaviria

Narcos si viaţa lui Pablo Escobar

Pablo Escobar (1949-1993) a fost un cunoscut traficant de droguri,născut în Rionegro, Antioquia,Columbia.

Escobar se implica în nenumărate activități criminale încă de când era adolescent,până când va începe să lucreze pentru  contrabandistul Alvaro Prieto.

La varsta de 26 de ani,Escobar se căsătorește cu Maria Victoria Hena care avea doar 15 ani și împreună au doi copii : Juan Pablo și Manuela Escobar.

Cariera criminală

Narcos

Pe parcursul anilor ’70 ,Pablo Escobar începuse să-și dezvolte afacerea cu  cocaină,investind milioane de dolari în avioane și elicoptere.

Mai târziu, Escobar va deveni cunoscut la nivel internațional datorită extinderii afacerilor cu cocaină în țări precum SUA,Mexic,Puerto Rico.

În ascensiunea sa ,Escobar va fi susținut de politicieni,judecători și oficiali guvernamentali care aveau de ales între a lua mită sau a fi uciși.

Lui Escobar îi sunt atribuite o grămadă de acțiuni sângeroase precum : bombardarea unei clădiri in capitala Columbiei,bombardarea unui avion plin cu pasageri pentru a putea ucide o singură persoană, atacul armat asupra Tribunalului Suprem Columbian unde a ucis mai mult de jumătate dintre judecători.

În 1989, revista Forbes îi atribuie lui Escobar un profit de 3 miliarde de dolari,în timp ce Cartelul Medellín deținea 80% din piața mondială de cocaină.

Moartea lui Pablo Escobar

Moartea lui Escobar

Pablo Escobar a fost ucis pe 2 decembrie 1993 intr-o actiune a agentilor DEA împreuna cu membrii “Blocului de Căutare” condus de colonelul Hugo Martinez.

În perioada în care Escobar a condus cel mai mare imperiu al drogurilor au fost ucişi peste 200 de poliţişti şi 600 de civili. Eforturile de a-l prinde pe cel mai căutat om la vremea respectivă au costat sute de milioane de dolari.

Serialul Narcos

Narcos este un serial poliţist americano-columbian regizat de Jose Padilha,creat şi produs de Carlo Bernard,Doug Miro şi Chris Brancato.

Acţiunea şi filmările serialului au avut loc în Columbia,fiind grupat în trei sezoane de câte 10 episoade.

Serialul povesteşte viaţa traficantului de droguri,Pablo Escobar,care devine miliardar datorită producţiei şi distribuţiei de cocaină.

Pablo era la început vânzator pe piaţa neagra din Medellin. Asociatul lui ,Mateo Moreno,un exilat chilian şi chimist i-a propus ca el să producă cocaină,iar Escobar s-o distribuie. Aceştia au început să construiască laboratoare în pădurile tropicale, după care au început să transporte cocaina produsă în Miami şi mai apoi şi în alte oraşe mari din SUA.

Odată cu creşterea popularităţii cocainei printre oamenii bogaţi ai Americii şi creşterea problemelor cauzate de droguri în SUA, americanii trimit o echipa de la DEA în Columbia pentru a pune capăt traficului de droguri.

Povestea serialului continuă şi după moartea lui Pablo Escobar,avându-i în prim plan pe agenţii de la DEA care vor lupta împotriva Cartelului Cali.

Narcos:Mexic

Serialul Narcos a fost urmat de spin-off-ul Narcos:Mexic care este grupat în doua sezoane de câte 10 episoade.

Povestea se concentrează pe ascensiunea Cartelului din Guadalajara în anii ’80, când Miguel Angel Felix Gallardo va prelua conducerea ,unificând toate cartelurile cu scopul construiri unui imperiu.

Planurile lui Felix vor fi date peste cap de agenţii de la DEA care vroiau să se răzbune pentru moartea agentului Kiki Camarena.

În final Miguel Angel, numit şi El Padrino este arestat în 1989 pentru uciderea agentului DEA,Enrique Camarena.

 Vă urez vizionare placută!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
%d bloggers like this: