Menu Close

Despre serialul Dexter

 Regizori: John Dahl, Steve Shill
Scenariu: James Manos Jr., Jeff Lindsay
Actori: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, James Remar, Luna Lauren Velez 

Trailer oficial aici!

Povestea îl are ca protagonist pe Dexter Morgan, un legist care analizează urmele de sânge pentru Poliția Metropolitană din Miami, dar este și un nemilos și feroce criminal în serie.

Dexter acționează după un cod riguros creat de tatăl său adoptiv: ucide doar criminali pe care poliția nu a reușit să-i prindă. Sergentul de poliție Harry Morgan îl va adopta pe Dexter, care rămăsese orfan la vârsta de trei ani. Harry își dă seama în scurt timp că Dexter este un sociopat și un potențial criminal în serie, după ce îl surprinde de nenumărate ori pe acesta ucigând animale,cu sânge rece.

Tatăl adoptiv al lui Dexter va crea un cod, încercând să evite ca pe viitor fiul lui să fie băgat la închisoare. Harry îl va învăța să-si canalizeze impulsurile violente asupra criminalilor care într-adevăr au greșit și merită să plătească.

 

De asemenea , Harry îl va învăța cum să pară o persoana normala în ochii celorlalți,dar și cum să plănuiască în detaliu o crimă fără să lase indicii care să conducă la el. Odată ce atracția lui pentru sânge va crește, va începe să colecționeze drept trofee, mostre de sânge de la fiecare criminal pe care îl va ucide.

Pe parcursul serialului , Dexter va dovedi că de fapt nu este chiar sociopatul care nu are absolut niciun sentiment față de ceilalți, dar care în realitate are un mod aparte de a-și arăta afecțiunea. Dexter va deveni foarte atașat de sora sa vitregă , Debra, pe care nu va putea să o omoare atunci când fratele lui biologic Brian Moser îi va ordona să o facă.

Serialul Dexter…

are în total 96 de episoade, grupate în 8 sezoane și care au fost transmise pentru prima dată de canalul Showtime între 2006-2013.

… a fost nominalizat la cele mai prestigioase festivaluri de film. Cele mai importante fiind cele opt nominalizări la Golden Globe și cele două premii câștigate la același festival in 2010: Globul de Aur pentru cel mai bun actor dintr-un serial tv pentru Michael C. Hall și Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar într-un serial tv pentru John Lithgow.

Puteți viziona întreg serialul pe Showtime.

Vă urez vizionare plăcută!

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
%d bloggers like this: