Menu Close

Top 10 filme cu puternic impact emotional

In acest articol as vrea sa va enumar cateva filme care in spatele personajelor lor au avut oameni cu povesti de viata extraordinare,oameni care au trecut prin  situatii  de nedescris  sau prin  evenimente tragice ale istoriei.

Top 10 filme cu puternic impact emotional:

1. The Pianist ( Pianistul) – 2003  Nota:9.2

Regizor: Roman Polanski

Cu: Adrien Brody

Pianistul este povestea adevărată a unui pianist polonez, W. Szpillman,care evreu fiind este forțat sa ducă o viață  de fugar din cauza ocupației  naziste in Polonia. Un ofițer  german il va ajuta să  supraviețuiască. Filmul lui Roman Polanski prezintă o atmosferă de neimaginat a atrocităților și a cruzimii naziștilor.

2.Schindler List -(1993) Nota: 9.3

Regizor:Steven Spielberg

Cu: Liam Neeson

Filmul prezintă povestea adevărată a membrului Partidului Nazist,Oskar Schindler,care in realitate era un afemeiat si un profitor,dar care reușește să salveze viețile a peste 1100 de evrei in timpul Holocaustului. Filmul descrie alterarea caracterului uman in timp de razboi si ororile comise de armata nazistă.

3. The Shawshank Redemption (Închisoarea îngerilor)-1994 Nota: 9.5

Regizor: Frank Darabont

Actori: Morgan Freeman,Tim Robbins

Filmul il are in centru pe tânărul bancher Andy Dufresne care este condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea soției și a amantului acesteia.In închisoare, Andy il va intalni pe Red,un bărbat de culoare cu care va pune la cale un plan de a evada, dar in acelasi timp de a-l pedepsi pe directorul închisorii.”Închisoarea îngerilor” este un film spectaculos, dar in acelasi timp reușește să fie și educativ si plin de pilde.

4. The Godfather (Nașul)- 1972 Nota:9.3

Regizor: Francis Ford Coppola

Cu: Marlon Brando

Filmul este povestea de viață spectaculoasă a mafiotului sicilian Don Vito Corleone. Filmul prezintă o viziune realistă a lumi rețelelor mafiote unde oamenii pun mare preț pe onoare și pe respect. Din păcate,cand lucrurile incep să se complice și viața îi este pusa in pericol,copiii săi o să fie nevoiți să intre si ei in acest joc periculos al luptelor între clanurile mafiote.

5. The Godfather : Part 2 – 1974 Nota:9.2

Regizor :Francis Ford Coppola

Actori: Al Pacino, Robert De Niro

A doua parte a filmului lui Francis Ford Coppola prezintă ascensiunea lui Michael (Al Pacino),noul Don al clanului mafiot sicilian. In paralel cu istoria lui Don Vito , de când fuge din Sicilia , după ce Mafia i-a ucis deja familia până la renumele american,se desfășoară încercarea lui Michael de a supune Las Vegasul.

6. The Green Mile (Culoarul Morții)- 1999 Nota: 9.2

Regizor: Frank Darabont

Actori: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan

Acțiunea filmului se petrece în anul 1935, intr-o închisoare din sudul Statelor Unite, in sectorul condamnaților la moarte.Aici are loc o poveste uimitoare care se înfiripa între gardianul șef,Paul Edgecomb (Tom Hanks) și unul dintre condamnatii la moarte, John Coffey ( Michael Clarke Duncan) ,un prizonier masiv si foarte inalt care fusese condamnat pentru uciderea brutală a două fetițe. Paul Edgecomb relateaza o întâmplare mistică de pe vremea cand lucra in penitenciarul Cold Mountain și avea sub supraveghere un grup de criminali condamnați la moarte.

7. Gladiator (Gladiatorul) – 2000 Nota: 9.1

Regizor: Ridley Scott

Actori: Russel Crowe, Connie Nielsen,Joaquin Phoenix

Un film spectaculos care în mod sigur te va tine lipit de ecranul televizorului cu povestea impetuoasă despre curaj și răzbunare și cu bătăliile epice din vremea romanilor.Generalul roman,Maximus ( Russel Crowe) conduce din nou spre victorie legiunile lui. După nenumăratele victorii,muribundul împărat Marcus Aurelius decide să ii transmită puterea generalului Maximus ceea ce declanșează invidie din partea mostenitorului de drept, Commodus ( Joaquin Phoenix) care ordonă execuția sa și a familiei sale.

Maximus scapa cu greu de moarte si ajunge sclav,dar este antrenat sa devina gladiator in arena in care incepe sa-i crească faima. Cu intenția de a se răzbuna pe noul împărat Comodus pentru uciderea soției și a fiului său , Maximus vine la Roma si atrage poporul de partea sa, dandu-si seamăn ca singura putere mai mare decât cea a împăratului este voința poporului și știe ca se poate revanșa doar devenind cel mai mare erou al imperiului roman.

8. Hacksaw Ridge (2016)– Nota: 9.1

Regizor: Mel Gibson

Actori: Vince Vaughn,Teresa Palmer, Sam Worthington

Filmul spune povestea lui Desmond Doss,un tânăr adventist care refuză categoric să ucidă sau să poarte arme datorită convingerilor sale religioase,dar care se dovedește extrem de util ca medic.Filmul se concentrează pe bătălia de la Okinawa din 1945 dintre americani si japonezi,unde Doss salvează viața a zeci de americani,dând dovadă de curaj si patriotism.

9. Intouchables ( Invincibilii)- 2011 Nota: 9.0

Regizor: Olivier Nakache,Eric Toledano

Actori: Francois Cluzet, Omar Sy,Audrey Fleurot

Filmul spune povestea unui aristocrat înstărit care în urma unui tragic accident cu parapanta este nevoit să angajeze un asistent personal și in mod surprinzător îl alege pe cel mai nepotrivit pentru acest job,un tânăr tocmai iesit din închisoare. Cu un joc actoricesc incredibil,cei doi devin prieteni si pornesc împreună în cele mai ciudate si nebunesti aventuri. Cei doi reușesc să cladeasca o prietenie puternică venind din două lumi aparent incompatibile.

10. Inception (Începutul)- 2010 Nota:8.8

Regizor: Christopher Nolan

Actori: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Tom Hardy

Filmul il are ca protagonist pe Dom Cobb( Leonardo DiCaprio) ,priceputul hoț de informații și secrete din subconștientul oamenilor în timp ce aceștia visează. Această abilitate i-a conferit un statut de profesionist extrem de cautat în lumea spionajului tehnologic, dar in acelasi timp l-a făcut să piardă tot ceea ce era mai important pentru el,familia. Acum singura lui șansă care i-ar putea da înapoi viața de dinainte este o ultimă misiune care este exact opusul extracției de informații și anume implantarea lor in mintea cuiva.

Vă urez vizionare plăcută!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
%d bloggers like this: